Nary: manei dualai "šventieji"? Neeee....
Tarp kitko, dualas gana dažnai krečia "šunybes". Mes augom trys seserys Donė, Hugė, Diumė. Visko būdavo... ir apsipykdavom ir pasipešiodavom mažesnės. Kai susikivirčydavom, bent jau man aštriau gaudavosi su Huge (Diumčikė - jauniausia imdavosi taikintojo vaidmens - tipiškas "tarpininkas".). "Eibių" daugiau gal krėsdavo Diumė - gal dėl to kad mažiausia buvo, visur lįsdavo per smalsumą, ir jai visko reikėdavo, ką mes darom - ypač kai mes jau ėjom mokyklon, o ji dar ne. Pyktis užvirdavo pamačius "darbelius". Bet... užtekdavo pamatyt ją pačią - jos akis, jos prasikaltusią šypseną (tą "as nolėjau tau padėt" arba "ismokt kaip tu") - viskas! Susitardavom, kad daugiau nelies mano daiktų (iki kito eilinio karto
).
Buvau nustebusi, kai lygiai taip pat būdavo studentaujant su viena kambario drauge. Irgi pykti galėjau, kol jos nematau. Galvodavau, na palauk, ateis - viską išdėsiu! Kai tik kartu - automatiškai vien pažiūrėjus į ją, be žodžių atleisdavau. Nė aiškintis nebereikėdavo - na ką čia, juk visiems visko pasitaiko, visi mes žmonės... Gal taip yra, kad dualas nesistengia labai prisitaikyti, įtikti - leidžia sau atsipalaiduoti ir būti savimi. Tikrai YRA tas JAUKUMO JAUSMAS! (tą suvoki ne iškart, o pastebėjęs kai tam tikrose situacijose trūksta dualo, trūksta jo pagalbos - t.y. dualo vertę suvoki, kai jo trūksta). Yra kažkoks įsitikinimas - kad Tave supras vistiek. Kaip sau atleidi kai kurias silpnybes (nesi visąlaik įsitempęs) - taip ir kitam žmogui. Su dualais pyktis labai trumpalaikis. Ir jo motyvų supratimas (elgesio pateisinimas) - eina galbūt iš pasąmonės, nes žodžiais tik užsimenama, nebūtina aiškintis nuodugniai. O pripratus prie žmogaus - suprantama be žodžių. Tada nė aiškintis nebereikia, tik pasibėdavojama - va kaip pasijaučiau
... ir kartu reikalas sutvarkomas, ištaisomas.
Dabar turiu dvi drauges Diumčikes (neskaitant artimųjų). Kai pagalvoju, tai - nepykstu, jei jos pavėluoja kur nors, jei pažada eiti kartu, bet paskiria tą laiką kitam žmogui... jei neturi laiko, kai man jų reikia. Aš pati irgi gal leidžiu sau daugiau tokį atsainumą: "ai, sava draugė - supras". Pagalvojau, kad dualai gali būti kartais ir egoistiškesni vienas kito atžvilgiu. Dėl to tikrai nepriekaištaujama. Visa, kas buvo "ne taip" - susitikus pamirštama ir jauti džiaugsmą, jauti visą dėmesį. Būdami kartu DABAR - dualai turbūt duoda viens kitam viską, ką gali. Viską kompensuoja.
Aš taip manau...
Taigi, dualai leidžia sau egoizmą, ir "šunybes" krečia. Tik konfliktuoti su tokiu nuostabiu žmogum - vis tiek nepavyksta