Ar j?s esate susim?st? apie tai, ar ?manoma (ir jei ?manoma, tai kaip) veikti iš ketvirtosios funkcijos pozicij?? Juk yra kažkokios situacijos, kurios tur?t? iššaukti b?tent veiksmus iš šios zonos.
Kiek aš save steb?jau, tai maždaug šitaip tas vyksta. (primenu, jesenino skaudžioji
)
Aš kaupiu visokius informacijos gabalus, konspektuoju, d?liojuosi, strukt?ruoju, ir visada žinau, kur pas mane koks info-masyvas guli, kad reikalui esant gal??iau išsitraukti ir pasinaudoti. Jei šitaip nedary?iau, informacija turb?t taip ir praeit? pro šal?.
Ta?iau kart? išmokusi kažko gero- pvz. radau keli? ? kur nors, susigaudžiau kokioj nors strukt?roje- labai m?gstu paaiškinti visa tai kitiems, pasidalinti savo žiniomis, pad?ti jam susigaudyti situacijoje ir taip sutaupyti laiko. Tuo pasireiškia "didžiavimasis" savo skaudžiosios funkcijos pasiekimais. Ir jeigu pasiseka, jeigu matau, kad žmogui pad?jau, jau?iuosi labai puikiai.
Taipogi pastebiu kad esu išsiugdžiusi kažkokius elgesio modelius, šablonus, kurie suveikia, kai yra laiko, reikia veikti neskubant. Ta?iau jeigu tik staigiai reikia kažk? daryti, papuolu ? panik? ir blaškym?si: ar šit? dabar darb? daryti, ar antr?,ar tre?i?, koks eiliškumas geriausias, k? b?t? galima atid?ti ant v?liau....oj, tada pravalas b?na....
.
Ir dar: kartais dirbu labai daug, ta?iau yra suvokimas, kad vistiek nieko iš to gero n?ra, silpna esu, kur reikalinga logika
- ypa? kai išlenda kokios nors klaidos d?l nedagalvojimo, skubotumo, blaškymosi. Turb?t pats ryškiausias indikatorius, kad ta funkcija silpnoji, yra didžiulis nepasitik?jimas savimi visose veiklose, kur ji reikalinga. Dangstai dangstai, tai roline (pradedi teisintis, kad beprotiškai pavargusi esi arba sergi šiandien, arba neišsimiegojusi), tai k?rybine, bet labiausiai tai norisi iš tos situacijos "tepti slides" ir kuo grei?iau pamiršti...
Dabar prielaidos ir visokie nugirsti dalykai apie kitus tipus.
Štirlicas daro visk? iš anksto, kad gink dieve nepav?luot?. ? susitikimus irgi ateina anks?iau. Gali b?ti, kad štirlic? tur?t? dominti literat?ra, susijusi su laiko valdymu, organizavimu.
Balzakas, nor?damas užkalbinti žmog? gatv?je (kas labai sunku su skaudži?ja
), gelbstisi per k?rybin?- vis? pirma sau logiškai paaiškina, kod?l tai padarys: "aš ne šiaip sau j? kalbinu, o tod?l, kad man reikia sužinoti informacij?", kad nugal?t? t? pasipriešinim?. Tada ?eina ? kontakt?.
Ta?iau kartais, draug? rate, jis ima ir nety?iom pats parodo savo emocijas. O v?liau j? susidrovi. Ir apskritai, elgesys jo yra toks, koks kit?, m?gina prisitaikyti su savo emocijomis, o ne išsišoka.
Dreizeriams d?l
yra labai sunku daryti pasirinkimus gyvenime. Kaip jie tai sprendžia- nežinau.
Hamletas:
- išmoksta,prisiver?ia išmokti tvarkos ir kažkoki? maisto gamybos princip?. nors paprastai hamletai yra siaubingai netvarkingi žmon?s ir praktiškai nemoka gaminti valgyti, o jei ir gamina, tai tas maistas, švelniai tariant, labai šiaip sau.
Donai su savo
ima labai dom?tis ?vairiausia literat?ra, susijusia su žmoni? tarpusavio santykiais. Veikdami iš skaudžiosios- jie puola visiems pasakoti, ir padedami k?rybin?s logikos, gražiai strukt?ruotai paaiškina savo bi?iuliams (tiksliau taip elgias don?s moterys, vyrams ?ia turb?t netinka), kaip reik?t? elgtis vyrams ir moterims, kaip tur?t? b?ti formuojami santykiai, patarin?ti ir kitaip morališkai palaikyti drauges.
Yra kit? versij? ir nor? pasamprotaut apie šiuos ir kitus tipus bei j? 4 funkcijas? apie savo?