Tema gal kiek pernelyg abstrakčiai suformuluota, bet čia tam tikslui, jeigu ateityje išplėsti klausimų ratą.
Man tiesiog kilo toks klausimas: kaip Jūs reaguojate į klausimus apie jausmus? Kalbas apie meilę? Tarkim, man teko išgirsti tokį labai įdomų klausimą: "Ar tu mane mylėsi ilgai?:)".
Mano spontaniška reakcija buvo pacituoti Kardiofono dainos tekstą:
"Tave mylėjau pusę devynių
kai mudviem buvo palankus likimas...."
Tačiau, suprasdama, kad ne kiekvienas gali adekvačiai priimti ironiją ir gal net palaikyti tai tyčiojimusi, atsakiau gana rimtai, išdėstydama savo nuomonę. Nors visgi nesusilaikiau nepacitavusi sovietmečio lozungo "Žygiais o ne žodžiais mes tėvynę mylim!"
Pridurdama, kad tokį požiūrį galima pritaikyti ir asmeniniuose jausmuose:). Kad verčiau tiesiog mylėti, o ne šnekėti apie tai, prisiekinėti amžiną meilę ir...tuos pažadus, kada nors pasikeitus jausmams ar aplinkybėms, sulaužyti. Na aš ten dar visą meilės evoliucijos teoriją išsamiai išdėsčiau, nurodžiau, kokie veiksmai gali nužudyti jausmus, o kokie juos palaikyti, etc. etc. nes apskritai, mėgstu tokias temas, kur yra galimybė pasižiūrėti iš
perspektyvos į santykius.
Taigi, o klausimas būtų toks: kokia būtų jūsų spontaniška reakcija, jei staiga susilauktumėt panašių klausimų?
. Ar kyla noras ironizuoti, juokauti? Ar atsakote labai rimtai (kalba eina apie situaciją, kai klausia jums tikrai brangus žmogus, su kuriuo jūs susitikinėjate ir galvojate apie bendrą ateitį, arba ją jau ir kuriate, gyvendami kartu)? Aš suprantu, kad daugeliu atvejų reakcija priklauso nuo to, KOKS tas žmogus, kuris mūsų klausia. Juk nenorime jo įžeisti ir pan. Tačiau klausiu būtent apie spontanišką reakciją- pačias pirmąsias mintis, o gal norus. Juk realiai mes esam orientuoti į savo dualus, todėl pirmoji reakcija turėtų būti kaip tik toji, kuri labiausiai jiems priimtina? Va todėl ir įdomu pasižiūrėti, ar tikrai taip.
Aišku, mes čia neturime daug dualizacijos atvejų. Bet tema man atrodo įdomi.
Tarkim, žukovo atveju, man norisi tikėti, kad mano reakcija būtų jam priimtina.
Bet o kas, jeigu ne? Kita vertus, žukovas gal niekada ir neklausinėtų savo partnerio apie tai, ką šis jam jaučia? įdomu, kaip čia jų dirba
.
Gal Liepa kaip donė galėtų kažkiek pasisakyti, kiek tokie klausimai galėtų būti būdingi donui ir kaip jis elgtųsi, gavęs atsakymą, tokį, kaip kad aš atsakiau:).
Žodžiu, laukiu jūsų visų laisvų pamąstymų iškelta tema.