Pelene: sunki? tem?, Pelene, uždavei
galvojau aš vis? laik?, galvojau, bet taip ir nieko nesugalvojau, k? ?ia doro pasakyti. Labai plati tema...
šiap bent man žodžiai daug k? reiškia, ypa? mano paties išsakyti ar išrašyti. Net ir forumuose tankiai naudojuosi jau parašyt? žinu?i? redagavimo galimybe, ir kartais užsiciklinu ir kokius dešimt kart? šlifuoju koki? nors paprast? fraz?, kad tik ji b?t? adekva?iai suprasta, kad tik ji nieko ne?žeist? ir pan.
su sakom?ja kalba yra viskas kiek kitaip. labai nem?gstu užstrigim? - ypa? kai man pa?iam jie kyla; labai toki? bijau. nujau?iu, kad jie kyla arba d?l kažkoki? taisykli?, varžan?i? pašnekvo? erdv?, arba d?l koki? nors kompleks?, blogos nuotaikos etc. šit? dalyk? siekiu visais ?manomais b?dais atsikratyti, kitaip nesigaus ?domus pokalbis - o iš tokio nei naudos, nei pasitenkinimo.
Bet retai b?na tobuli pokalbiai. o jeigu tokie ir b?na, tai j? nesuplanuosi, viskas turi vykti spontaniškai laisvuoju b?du. M?gstu taip pat komplimentus. Jei jie skirti man, ir išd?styti raštu, galiu juos skaityti ir po dvidešimt kart?. O kadangi m?gstu b?ti pagirtas, kitus giriu irgi lygiai tokiu pa?iu intensyvumu. Tik patys komplimentai turi b?ti netrivial?s, neprisiverstiniai, o tokie, kurie išspr?sta pa?iu netik??iausiu momentu ir "paimti" net sau netik?tu kampu. Tokie nebanal?s ir autentiški graž?s žodžiai teikia tikro unikalumo ?sp?d?, kuris pakels nuotaik? bet kam. bet ?ia v?lgi viskas priklauso, koks tonusas pas tave ir kokia nuotaika tuo momentu. kartais norisi tiesiog tyl?ti. arba vienumoj, arba kompanijoj besiklausant tekan?ios polilogo srov?s. jeigu ji stipri ir išraiškinga - jautiesi, kaip ir atlik?s savo vaidmen?, ir dabar tiesiog galintis išsitiesti ir g?r?tis, kaip gražiai žmon?s bendrauja tarpusavyj. Jei srov? silpsta, tenka v?l išsibudinti, kad b?t? atstatyta senoji t?km?. Na, ir galiausiai, jei kalba ?domi ir tau aktuali, tada tyl?t nebe?manoma - pasineri ? pat? s?kur? ir išsilieji. Neretai per dien? po kelias valandas tenka bendrauti trijose-keturiose kokybiškai skirtingose situacijose, ir tai emociškai vargina. Tad nepaken?iu žmoni?, kurie nemato, jog esi pavarg?s/užsi?m?s/užsisvajoj?s, bet užsiciklin? kankina savo tiradomis ir atakomis, kad tik atkreip?iau ? juos savo d?mes? ar k? nors ž?tb?t pakomentuo?iau. tada noriu pab?gti arba žem?j prasmegti, kad tik nebekankint?.